Thursday, April 2, 2015

Initiativa de a construi un studio foto

Majoritatea fotografilor trec prin aceasta incercare "de asi dori sa construiasca un studio foto". Nu e chiar usor de a face o lista de necesar si aici pot exista mai multe impedimente , cum sunt:
  • spatiul insuficient
  • costurile echipamentului
  • valorificarea

Wednesday, February 25, 2015

mini studio foto

Ministudioul foto , este acela in care realizam fotografii cu subiecti mici de cele mai multe ori cu obiective macro. Pentru asemenea studiouri , se recomanda folosirea corturilor foto sau mese speciale. De cele mai multe ori , atunci cand se fotografiaza cu un obiectiv macro , se foloseste focusul manual , deoarece se doreste o precizie foarte mare.



Monday, February 16, 2015

Fotografia de studio




Pentru inceput va propun sa intelegem mai bine ce inseamna un studio de fotografie si ce tip de fotografii se realizeaza acolo. Un studio foto este un spatiu de lucru similar unui studio de arta doar ca aici fotograful concepe fotografiile, le retuseaza, le tipareste si se ocupa cu duplicarea lor. In final poate fi chiar si un spatiu de expozitie daca spatial ii permite, o mica galerie de arta. Un studio foto este o afacere detinuta de unul sau mai multi fotografi si poate fi insotita de asistenti si studenti care se ocupa cu creearea si vanzarea de fotografii proprii.


                      Cand e cazul sa te indrepti spre un studio foto?



1    Daca ai un magazin online si ai nevoie de un catalog cu produse.


Legatura dintre fotografi si comertul electronic e una foarte stransa fiindca afacerea ta depinde de calitatea fotografiilor expuse pe site. De exemplu daca vinzi genti, haine, rochii de mireasa etc. trebuie sa le expui pe site si doar un fotograf profesionist poate face poze de calitate, fara umbre, cu culori naturale, reale, care sa releve valoarea produselor (acestea fiind incluse in categoria studio produse ). Acesta e cel mai usor mod de a avea credibilitate in ochii cumparatorilor si anume sa ai un site un design serios si fotografii bune. Asadar fotografia de produs e cea mai utilizata in studio-urile foto. Chiar daca pare usor in prima instanta, fiindca aceste fotografii nu trebuie sa exprime sentimente (expresii, senzatii etc) va asigur ca aveti nevoie de un fotograf talentat care sa reuseasca sa creeze dorinta de a cumpara tot ce expuneti pe site.