Monday, July 21, 2014

Lumina continua sau flash pentru fotografia de stock in studio?

E o intrebare care probabil si-o pun multi fotografiat care nu au testat aceste modalitati de luminare . Iata ce trebuie sa stiti atunci cand va achizitionati lumini pentru fotografia de stock in studio:

Luminile de tip flash sunt ca niste fulgere care iti dau o lumina puternica in timp foarte scurt. Ele pot fi incarcate de la acumulatori speciali sau de la prize sau in cazul bliturilor compacte (nu se recomanda folosirea acestora impreuna cu un softbox) de la acumulatori AA. Majoritatea flashurilor de studio au in component si lumina continua pentru a vedea unde pica umbrele iar daca nu au aceasta lampa de control e un mare dezavantaj in comparative cu lampile cu lumina continua folosite la fotografia de stock in studio.
Lampile cu lumina continua au marele dezavantaj si anume ca degaja o cantitate mare de caldura si in cea mai mare parte pot fi alimentate doar de la prize. Avantajul ar fi ca nu necesita echipament de sincronizare cu aparatele foto digitale.
Totusi mai exista inca un tip de lampi care lumineaza pe baza unor leduri , si care nu produc caldura , dar cantitatea de lumina este mult mai mica decat cele mentionate mai sus.
Asadar concluzia va las sa o trageti voi ...



No comments:

Post a Comment